Vårt Oppdrett

Vårt oppdrett!


Målet vårt er å oppdrette sunne,funksjonelle familiehunder med godt gemytt og med rasestandaren som utgangspunkt.


Alle hundene som brukes i avl blir vist på utstilling flere ganger og vist til forskjellige dommere så vi får bedømminen til flere enn bare en dommer. De får også prøvd seg i flere "sporter" for å se hva de liker best,enten det er agility,rallylydighet,lydighet eller spor. På den måten finner vi også ut mye hva som bor i hunden av arbeidslyst etc. og vi finner ut hva hunden virkelig elsker å jobbe med.


Det viktigste for oss er at hundene er friske,funksjonelle/rasetypiske og har ett godt gemytt, tittel på hundene er bare en bonus, og som alle vet,så er ikke tittel noe en valp/hund arver ;)


Alle valpene vil bli godt sosialiserte med barn,de vil få oppleve å gå på ulike underlag,oppleve husets vanlige lyder,møte nye mennesker og noen få utvalgte hunder som vi kjenner godt. Les mer om hva det vil si å kjøpe valp fra oss under fanen: Kjøpe valp fra oss!


Selv om rasen vår er en frisk rase med få kjente sykdommer,avlshundene og linjene er friske,så kan man dessverre ikke garantere for at alle hunder man avler fram forblir friske,hva som plutselig kan dukke opp i genene kan man dessverre ikke styre. Det viktigste er at man avler på sunne og friske hunder og gjør det man kan for å få friske valper.


Vi følger NKK sine etiske regler for avl og oppdrett.


Hos oss fòrer vi med Norwegian Polar og gir de rå storfebein.


Vi vil prøve å ha kennel treff 1 gang i året sånn at vi kan holde bedre kontakt med valpekjøpere og valper. Det er alltid koselig å treffe valpekjøpere og valper igjen og da får også valpekjøperene blitt kjent med hverandre,utveksle erfaringer etc.

Her vi bor er det ypperlig for å ha kennel treff med grilling, masse corgi skravling og kos.

På kennel treffene håper jeg også potensielle valpekjøpere kommer så de kan treffe valper vi har solgt så de får ett inntrykk av hundene vi avler opp,det er en ypperlig måte for potensielle valpekjøpere å bli bedre kjent med rasen og oss på synes vi :)

På kennel treffene er det også lettere for en valpekjøper å vise oss hvis det er noe de måtte slite med,for da ser vi hunden og ikke bare det eieren sier og kan da hjelpe valpekjøperen bedre :)Hvorfor akkurat Welsh Corgi Cardigan?


Hvorfor ikke en Cardigan sier jeg ;)

De er morsomme,har masse humor, elsker å jobbe,en cardigan er den perfekte allround hunden :) De gjør alt for eieren sin, og har du en dårlig dag,så får de deg fort i godt humør med å finne på mange morsomme ting for å få deg til å le :)

Det er en stor hund i ett lite format. De kan veie alt fra 11-20 kg. Vår første cardigan, Vinnie var en stor hannhund og veide ca 19 kg,mens Alva veier 14 kg, så det varierer litt hva de veier,som det står i rasestandaren,så skal vekten passe til kroppsbygningen,derfor er det også en del variasjon på vekten i rasen.


Welsh Corgi Cardigan er en rase som trenger å bli aktivisert,både i hode og kropp,det holder ikke med bare en liten tur rundt kvartalet i det lange løp.

Så hvis du ikke du er en aktiv person,så er kanskje ikke en cardigan noe for deg siden de trenger å få brukt seg.


De sier heller ikke nei takk til en rolig dag i sofaen med kos så sant de har fått utløp for energien sin dagen før. De har en bra av og på knapp, full fart ute og rolige inne :)


Cardigan er jo som sagt en gjeterhund, men de har ikke det stresset som en border collie er kjent for å ha. I mine og mange andre sine øyne er en cardigan mye mer harmonisk og enklere hund å ha med å gjøre enn en border collie.


Er du en aktiv person som liker hunder med mye/medium arbeidskapasitet og stå på vilje,en hund som gjør alt for å please eieren sin og som vil ha en stor hund i liten/medium format,så er kanskje en cardigan den rette for deg :)

Som mange sier,det er lett å bli bitt av cardigan basillen og har man først fått en cardigan i hus,så kommer det fort flere ;)